Een draai aan KLM’s rad van fortuin!

Al jaren vertel ik mensen dat ik heel graag een keer naar het vliegveld zou gaan, om daar zomaar een vlucht te boeken naar een willekeurige bestemming en meteen het vliegtuig in te stappen. Twee weken geleden was het dan zo ver, ik boekte een KLM Mystery ticket en op vrijdag ochtend stonden mijn vriend en ik op de luchthaven… op naar Noorwegen.

Op de website van Mystery tickets stonden vijf bestemmingen waar je met je ticket heen zou kunnen gaan. Stiekem hoopte ik al op Oslo of Barcelona. Barcelona is altijd goed, en mijn verlangen naar de heerlijke Mediteraanse zon was groot. Met ingehouden adem openden we KLM’s ‘onthullings e-mail’. Wat een verassing! Het was Oslo, een stad die we beiden nog nooit bezocht hadden en bovendien de thuishaven van een van mijn beste vriendinnen.

Dat laatste had een grote invloed op ons weekendje weg. We hadden niet alleen een slaapplek en de mogelijkheid ons eigen eten te koken (echt een godsgeschenk in zo’n ongelooflijk dure stad), maar konden Oslo ook bekijken door haar ogen. Als dat niet zo geweest was, hadden we tips via KLM’s handige ask-a-local service kunnen krijgen. “Onze lokale expert” – Merethe – was een onuitputtelijke bron van informatie en advies. Ze was vriendelijk, open, en reageerde snel op de vraag die ik stelde over welke bar we in de avond zouden moeten bezoeken.

Direct toen ik in Noorwegen het vliegtuig uitstapte voelde het alsof ik thuiskwam in mijn geboorteland Canada. Grote naaldbossen die zich uitstrekten tot de fjorden, gebreide wollen truien versierd met elanden, en kleurrijke, knusse huisjes gebouwd tegen de steile berghellingen. Maar zodra we de stad verkenden, merkte ik al snel dat Oslo een aparte Europese twist over zich heeft. Een promenade overspoeld met tulpen leidde ons naar een statig paleis, terwijl accordeon akkoorden door de straten galmden. Houten schepen aangemeerd in de haven, die toeristen verleidden voor een heerlijke middag-cruise.

We bezochten het opvallende, wit-marmeren opera huis, en liepen door het stadhuis, dat boven het water uittorende als een soort dystopisch hoofdkwartier dat zo uit George Orwell’s verbeelding was geplukt. Voordat het avond werd maakten we een wandeling rond Vigeland Sculpture Park en Sognsvann Lake.

Om ons bezoek met panoramisch overzicht over de gehele stad af te sluiten, namen onze vrienden ons mee naar de Summit Bar (gelegen op de 21e verdieping van het Radisson Blue Scandinavia Hotel).

Starend naar de prachtig verlichte horizon, die wegvaagde in de gepoolde duisternis van de fjorden van Oslo, voelde ik dat ik per toeval in een stad terecht was gekomen met de perfecte balans tussen stedelijk comfort en de natuur. Een stad die nooit hoog op mijn lijstje stond, maar een verrassende ontdekking mogelijk gemaakt door een een combinatie van KLM en goed geluk. Nu ik weer thuis ben, blijf ik maar denken aan deze Mystery Tickets trip, en kan ik niet wachten om weer een gokje te wagen.

Ellen, Student, 25 jaar

KLM’s Mystery Tickets actie is maandag 19 mei, 26 mei en 2 juni nog beschikbaar. Boek maandag, ontdek dinsdag waar je heen vliegt en vertrek vrijdag voor een lang weekend! Durf jij het aan? KLM.com/MysteryTickets.

Loading