Ondernemers onder elkaar

Namens KLM was ik vrijdag 7 september gastheer van twee seminars: het BlueBiz seminar en het Wereldveroveraars Go West seminar. Beiden helemaal ‘uitverkocht’ en met een indrukwekkende sprekerslijst.

De kracht van beide bijeenkomsten is het open en eerlijke karakter. De gastsprekers, allen ondernemers, vertelden het hele verhaal: de successen maar ook de tegenvallers … en het publiek discussieerde volop mee. Deze seminars zijn voor KLM een ideale gelegenheid om in contact te komen met het MKB-segment en te ontdekken waar ze tegenaan lopen. Het geeft inzicht in hoe wij ze het beste van dienst kunnen zijn.

Het ochtendseminar was speciaal gereserveerd voor BlueBiz-deelnemers. Zij hoorden hoe Jacqueline Zuidweg, Zakenvrouw van het Jaar 2012 en directeur-eigenaar van Zuidweg & Partners, dacht over zakendoen in zwaar weer.

Ton van de Klashorst, directeur van het bedrijf Bionic Technology, presenteerde een revolutionaire coating waar ik behoorlijk van onder de indruk was. Ik heb hem meteen gekoppeld aan onze Engineering & Maintenance divisie, die altijd geïnteresseerd zijn in innovaties op het gebied van techniek en onderhoud.

Maarten Bouwhuis – Bluebiz Seminar

Ronald van Zetten, CEO van de HEMA, kreeg veel tips uit het publiek over welke landen voor de HEMA wel en niet interessant zouden zijn. De eenvoudige en duidelijke positionering van de HEMA dient als inspiratie voor ons eigen retail kanaal: KLM.nl. Een mooi voorbeeld vond ik de 800.000 ontbijtjes die HEMA per week aan klanten serveert. Tegen (of zelfs onder) kostprijs, maar de klanten zijn dan wel in de winkel. Kunnen wij op een creatieve manier “traffic” genereren naar onze virtuele KLM.nl winkel? Iets om over na te denken.

Wereldveroveraars Go West! seminar
Het Wereldveroveraars Go West seminar is het vierde seminar op rij van Wereldveroveraars, een gezamenlijk initiatief van KLM, Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. Een jaar lang volgen we ondernemers die de sprong wagen naar het buitenland. Dit seminar ging dan ook over zakendoen in Noord- en Zuid-Amerika. Ondernemers zoals Duncan Stutterheim (ID&T), Frank Behrens (Ketel One en voorzitter van de KvK in Miami), Joost Kling (Eatdutchwaffles)en Ariane Inden (Cosmeticaconcern Ariane Inden) deelden hun ervaringen, goed en slecht. Dat maakt het ook zo interessant. Klik hier voor een uitgebreid verslag van dit seminar.

Het mooie is dat ik na zulke seminars altijd weer met een berg inspiratie naar huis ga!

Foto rechts: Joost Kling en Thomas Kascha

Loading